nyheter

Digitale 3D-filer har endret måten ingeniører jobber med produsenter på.Ingeniører kan nå designe en del ved hjelp av CAD-programvare, sende den digitale filen til en produsent, og få produsenten til å lage delen direkte fra filen ved hjelp av digitale produksjonsteknikker somCNC maskinering.

Men selv om digitale filer har gjort produksjonen raskere og enklere, har de ikke helt erstattet tegnekunsten, det vil si å lage detaljerte, kommenterte tekniske tegninger.Disse 2D-tegningene kan virke utdaterte sammenlignet med CAD, men de er fortsatt en viktig måte å gi informasjon om deldesign - spesielt informasjon som en CAD-fil ikke enkelt kan formidle.

Denne artikkelen ser på det grunnleggende om 2D-tegninger i engineering: hva de er, hvordan de fungerer i forhold til digitale 3D-modeller, og hvorfor du fortsatt bør sende dem til produksjonsselskapet sammen med CAD-filen din.

Hva er en 2D-tegning?

I ingeniørverdenen er en 2D-tegning eller ingeniørtegning en type teknisk tegning som formidler informasjon om en del, for eksempel dens geometri, dimensjoner og akseptabel toleranse.

I motsetning til en digital CAD-fil, som representerer en ulaget del i tre dimensjoner, representerer en teknisk tegning delen i to dimensjoner.Men disse todimensjonale visningene er bare ett trekk ved en teknisk 2D-tegning.Foruten delens geometri, vil en tegning inneholde kvantitativ informasjon som dimensjoner og toleranser, og kvalitativ informasjon som delens utpekte materialer og overflatebehandling.

Vanligvis vil en tegner eller ingeniør sende inn et sett med 2D-tegninger, som hver viser delen fra en annen visning eller vinkel.(Noen 2D-tegninger vil være detaljerte visninger av spesielle funksjoner.) Forholdet mellom de ulike tegningene er vanligvis forklart via en monteringstegning.Standard utsikt inkluderer:

Isometrisk utsikt

Ortografiske synspunkter

Hjelpesyn

Utsnittsvisninger

Detaljvisninger

Tradisjonelt har 2D-tegninger blitt laget manuelt ved hjelp av tegneutstyr, dvs. tegnebord, blyant, og tegneinstrumenter for å tegne perfekte sirkler og kurver.Men i dag kan 2D-tegninger også lages ved hjelp av CAD-programvare.En gang populær applikasjon er Autodesk AutoCAD, et stykke 2D-tegningsprogramvare som tilnærmer den manuelle tegneprosessen.Og det er også mulig å automatisk generere 2D-tegninger fra 3D-modeller ved å bruke vanlig CAD-programvare som SolidWorks eller Autodesk Inventor.

2D-tegninger og 3D-modeller

Fordi digitale 3D-modeller nødvendigvis formidler formen og dimensjonene til en del, kan det virke som om 2D-tegninger ikke lenger er nødvendige.På en viss måte er det sant: en ingeniør kan designe en del ved hjelp av CAD-programvare, og den samme digitale filen kan sendes til et maskineri for produksjon, uten at noen noen gang tar opp en blyant.

Det forteller imidlertid ikke hele historien, og mange produsenter setter pris på å motta 2D-tegninger sammen med CAD-filer når de lager deler til en kunde.2D-tegninger følger universelle standarder.De er enkle å lese, kan håndteres i en rekke innstillinger (i motsetning til en dataskjerm), og kan tydelig fremheve kritiske dimensjoner og toleranser.Kort sagt, produsenter snakker fortsatt språket til tekniske 2D-tegninger.

Selvfølgelig kan digitale 3D-modeller gjøre mye av det tunge løftet, og 2D-tegninger er mindre nødvendige enn de en gang var.Men dette er en god ting, siden det lar ingeniører bruke 2D-tegninger hovedsakelig for å formidle de viktigste eller ukonvensjonelle delene av informasjon: spesifikasjoner som kanskje ikke umiddelbart er klare fra CAD-filen.

Oppsummert bør 2D-tegninger brukes som komplement til en CAD-fil.Ved å lage begge, gir du produsentene det klareste bildet av kravene dine, og reduserer sannsynligheten for feilkommunikasjon.

Hvorfor 2D-tegninger er viktige

Det er flere grunner til at 2D-tegninger fortsatt er en viktig del av produksjonsarbeidsflyten.Her er bare noen av dem:

Kritiske funksjoner: Tegnere kan fremheve viktig informasjon på 2D-tegninger slik at produsentene ikke hopper over noe viktig eller misforstår en potensielt tvetydig spesifikasjon.

Portabilitet: Trykte tekniske 2D-tegninger kan enkelt flyttes, deles og leses i en rekke miljøer.Å se en 3D-modell på en dataskjerm er nyttig for produsenter, men det er kanskje ikke en skjerm ved siden av alle maskineringssentre eller etterbehandlingsstasjoner.

Kjennskap: Selv om alle produsenter er kjent med CAD, er det avvik mellom ulike digitale formater.Tegning er en etablert teknikk, og standardene og symbolene som brukes på 2D-tegninger er gjenkjennelige for alle i virksomheten.Dessuten kan noen produsenter vurdere en 2D-tegning - for å estimere kostnadene for et tilbud, for eksempel - raskere enn de kunne vurdere en digital modell.

Merknader: Ingeniører vil forsøke å inkludere all relevant informasjon på en 2D-tegning, men produsenter, maskinister og andre fagfolk kan ønske å kommentere designet med sine egne notater.Dette gjøres enklere med en trykt 2D-tegning.

Verifikasjon: Ved å sende inn 2D-tegninger som tilsvarer en 3D-modell, kan produsenten være trygg på at spesifiserte geometrier og dimensjoner ikke er skrevet feil.

Ekstra informasjon: I dag inneholder en CAD-fil mer informasjon enn bare en 3D-form;den kan angi informasjon som toleranser og materialvalg.Noen ting kommuniseres imidlertid lettere i ord ved siden av en 2D-tegning.

For mer informasjon om 2D-tegninger, les blogginnlegget vårt Alt du trenger å vite om tekniske tegninger.Hvis du allerede har 2D-tegningene klare til bruk, send dem inn sammen med CAD-filen når du ber om et tilbud.

Voerly er konsentrert omCNC maskinering produksjon, prototype maskinering, lavt volum
produksjon,metall fabrikasjon, og deler etterbehandlingstjenester, gir deg den beste støtten og tjenestene.spør oss en forespørsel nå.
Eventuelle spørsmål eller RFQ for metall- og plastteknologi og tilpasset maskinering, velkommen til å kontakte oss nedenfor
Ring +86-18565767889 ellersend en forespørsel til oss
Velkommen til å besøke oss, alle spørsmål om metall- og plastdesign og maskinering, vi er her for å støtte deg.Våre tjenesters e-postadresse:
admin@voerly.com


Innleggstid: 18. juli-2022