Вести

Како што сите знаеме,cnc обработкацентарот е опрема за обработка на сечење со голема брзина, нејзината брзина на вретеното може да достигне 8000-10000 вртежи во минута.Штом ќе се случи несреќа при работа со голема брзина, таа често предизвикува многу сериозни последици, така што заштитниот капак на машинскиот центар е незаменлива заштитна опрема.Лим материјалот на машинскиот центар има силен анти-судир, претежно изработен од ладно валана плоча и галванизирана плоча, која е сечена, дупната, фланшата, печат, дупчење, оформена, ребреста и други процеси, а површината е печена. со третман со боја.

Според видот на улогата на CNC обработка центар штит може да се подели на внатрешна заштита и надворешна заштита, од буквално значење не е тешко да се разбере, внатрешната заштита е главно за заштита на основните компоненти на машинската алатка, како што се водич шини, завртка, улогата е да се спречи носењето на железо и течноста за ладење да предизвикаат штета, така што материјалот ќе избере подобра челична плоча.Надворешниот штитник е главно за да се осигури безбедноста на операторот, може да ја оддели областа за обработка и изолацијата на операторот.

Со цел да се направи cnc обработкацентралниот штит може да трае и да ја одржува безбедноста, секојдневната работа за одржување е секако неопходна, за CNC обработка, одржувањето на центарот на штитот главно ги содржи следниве точки: А: фазата на инсталација да се направи добра работа за позиционирање работа.

О: фазата на инсталација да се направи добра работа на позиционирање, секоја позиционирана површина на тела треба да одговара на потеклото на центарот за обработка, големината на координатите да биде точна.

Б: дневна обработка, ударот на вретеното во рамките на работното парче треба целосно да се обработи.

C: Ориентацијата на монтирање на делот е конзистентна со насоката на координатниот систем во програмирањето.Монтажата за ориентација треба да се намали додека компонентата е со поголема вкочанетост.

Д: Во операциите на центарот за обработка со повеќе оски, табелата треба да се земе предвид.Бидејќи масата ќе се движи, ќе се потпира нагоре, ќе се потпира надолу и ќе се ротира, дизајнот на тела треба да се земе предвид за да се спречи просторно мешање помеѓу прицврстувачот и машината.

Без разлика како се ажурира и повторува меморијата за обработка, безбедноста е секогаш прва тема, направете добра работа со заштитата на центарот за обработка со CNC со цел побезбедно и поефикасно да го обработите работното парче, да ја осигурате безбедноста на вработените и безбедноста на јадрото компоненти на машината, исто така, стана многу важна врска.

Рибар е посветена на висока прецизност CNC обработка центар за обработка има повеќе од петнаесет години искуство, компанијата има центрирање тип CNC струг, одење нож типCNC струг, како и центар за обработка на CNC со висока прецизност и повеќе од двесте комплети композитни машини за обработка, можат да се справат со различни индустрии, прецизно прилагодување на делови и масовно производство, добредојдени прашања.


Време на објавување: 19-10-2021 година