производ

  • Stamping Aluminum

    Печатење на алуминиум

    Предности на делови за штанцување Бидејќи обработката на пресата често се изведува на собна температура, таа се нарекува и ладно печат.Формирањето со печат е еден од методите за обработка на метал под притисок.Тоа е инженерска технологија за формирање материјал заснована на теоријата на деформација на метална пластика.Суровините за обработка на штанцување се генерално лим или лента, па затоа се нарекува и печат на лим.(1) Димензионалната точност на деловите за печат ја гарантира калапот, а има иста ...