Вести

CNC алуминиумобработка на профилот е употребата на CNC автоматска обработка на струг материјали за обработка, е главниот метод на обработка за производство на прецизни делови за обработка, поради брзината на обработка, високата прецизност, удобен процес на обработка, се користи од повеќето индустриски претпријатија.

DSCF6743
ЦПУ прецизно мелење челик
CNC прецизна обработка (16)

Сериската обработка на делови од CNC алуминиумски профил со користење на центар за обработка на CNC главно ги има следните предности:

1. Највисоката прецизност на обработка на центарот за обработка на ЦПУ може да достигне ± 0,01 mm, со точна големина и мала грешка.

2. Брза брзина на обработка, сериска обработка на прецизни делови, најбрз еден ден превозот.

3. Процесот на обработка е удобен;Центарот за обработка на ЦПУ може да заврши повеќекратна обработка истовремено, за да избегне повеќекратно стегање и други сложени процеси.

4. Површинска обработка;некои прецизни делови имаат високи барања за завршна обработка на површината, а центарот за обработка со ЦПУ ја обезбедува завршната површина на производот.

5. Прирачник посебен процес;според околината за употреба на производот, полирање, оксидација, сликање, ласерско гравирање, печатење на екран, прскање во прав и други специјални процеси за продолжување на работниот век на деловите.


Време на објавување: 18-10-2022 година