Вести

Информации за индустријата

 • Зошто 2D цртежот е важен кога нарачувате делови од производителот?

  Дигиталните 3D-датотеки го сменија начинот на кој инженерите работат со производителите.Инженерите сега можат да дизајнираат дел користејќи CAD софтвер, да ја испратат дигиталната датотека до производителот и да го натераат производителот да го направи делот директно од датотеката користејќи дигитални техники на производство како CNC обработка.Но, сепак...
  Прочитај повеќе
 • Зошто да изберете CNC обработка за производство на прототип или примероци?

  Без оглед на процесот на производство што се користи за создавање на делот за крајна употреба, CNC обработката е широко користена од дизајнерите како средство за создавање на прототипови во рана и доцна фаза со кратки времиња на пресврт.CNC прототиповите им овозможуваат на дизајнерите брзо да ги повторуваат идеите без трошоци за алатки или време на чекање....
  Прочитај повеќе
 • Како да се справите со производството на механички делови.

  Има само 4 едноставни чекори кои треба да ги направите со CNC обработката: 1/Поставете CAD-датотека или PDF-датотека За да започнете, едноставно пополнете неколку информации и прикачете 3D CAD или PDF-датотека.2/Анализа на понуда и дизајн Ќе добиете понуда за 24 часа, а ние ќе ви испратиме дизајн за производство (DFM) и...
  Прочитај повеќе
 • Разликата помеѓу машинските функции на машинскиот центар

  ЦПУ центар за обработка Тоа е високо-ефикасна автоматска машинска алатка погодна за обработка на сложени делови, која се состои од механичка опрема и систем за нумеричка контрола.Може да се каже дека е еден од CNC машинските алати во светот, со највисока моќност и најобемна примена...
  Прочитај повеќе
 • За нишки машински

  Завртките се една од важните примени на ЦНЦ центрите за обработка, а нивниот квалитет и ефикасност на обработка директно влијаат на квалитетот на обработката на деловите и на производната ефикасност на центарот.Со подобрување на перформансите на машинските центри и подобрување на сечењето...
  Прочитај повеќе
 • CNC обработка на алуминиумски профили

  CNC обработка на алуминиумски легури припаѓа на обработката на алуминиумски профили.Општо земено, CNC обработката се однесува на употребата на компјутерска дигитална контрола на прецизна обработка, CNC машински стругови, CNC машини за мелење, CNC машински алати за мелење, CNC обработка на мелење...
  Прочитај повеќе
 • Како да изберете центар за обработка на подемен

  Постојат следниве главни типови при купување на центар за обработка на подемен: 1. Да се ​​измери и коментира центарот за обработка на подемен од трите аспекти на стабилност, изводливост и економичност.Тајван има произведено центри за обработка на подемен најмалку 10 години порано или дури и подолго од Кина.Ти...
  Прочитај повеќе
 • Примена на опрема за обработка со 4 оски

  Во моментов, постојат многу методи и опрема што се користат во центрите за обработка, меѓу кои центрите за обработка со четири оски CNC се вообичаени методи на обработка.Првично, генерално се користеше обработка со три оски.Во однос на перформансите, функцијата и приспособливоста, обработката со четири оски е подобра.Денеска, ајде&#...
  Прочитај повеќе
 • Контрола на квалитет за време на обработката (IPQC, контрола на квалитетот на процесот на внесување)..

  Што се однесува до опремата за CNC обработка, CNC има повеќе предности од традиционалната опрема за обработка.Во процесот на CNC обработка, CNC обработката е подобра во однос на точноста и ефикасноста на обработката на производот.Се користи за помошно време како горни и долни материјали, мерење, алат в...
  Прочитај повеќе
 • Предности на CNC обработка на алуминиумски профили

  CNC обработката се изведува на CNC машински алат, а CNC опремата за обработка на алуминиумски профили е генерално долга CNC машинска алатка.Должината може да достигне 6 метри.Ајде да зборуваме за предностите на CNC обработка на алуминиумски профили.Постојат многу процеси на обработка како мелница...
  Прочитај повеќе
 • Толкување на технологијата за обработка на алуминиумски производи

  Алуминиумот е најшироко користен и најразновиден метален материјал во обоените метали, а опсегот на неговата примена постојано се шири.Постојат многу видови алуминиумски производи произведени од алуминиумски материјали.Статистиката покажува дека има различни потреби од индустријата за украсување згради...
  Прочитај повеќе
 • Како да се уверите добавувачот на ЦПУ да го води процесот непречено?

  Всушност, обработката на деловите понекогаш е поважна работа, бидејќи ако обработката на деловите не се изврши добро, лесно може да се предизвика, а може да донесе струја при употреба, а проблемите исто така може да бидат лесни.Има проблем што не можете да го користите со сигурност, па затоа треба да се ...
  Прочитај повеќе
123Следно >>> Страница 1/3